///
Acum la radio:

Dacă înălțimea contează, îndragostește-te de un olandez!

Cu câteva secole în urmă olandezii  se numărau printre cei mai scunzi oameni din lume. În prezent aceștia sunt cei mai înalţi oameni de pe planeta.oameni inalti

Cercetătorii britanici au analizat date strânse pe parcursul a zeci de ani și au ajuns la concluzia că această schimbare întâlnită în rândul olandezilor ar putea fi cauzată de mediul în care ei trăiesc, dar şi de selecţia naturală. Olandezii consumă produse lactate în cantităţi mari, au parte de îngrijiri medicale de bună calitate, iar în Olanda nivelul inegalităţii sociale este extrem de scăzut. Cercetătorii afirmă că  tendinţă de creştere în înălţime ar fi putut să apară şi la alte popoare vestice,aceasta fiind stopată cu câțiva ani în urmă.

Este interesant faptul că o fertilitate mai bună se datorează în mare parte faptului că bărbaţii înalţi şi femeile de înălţime medie se implică mai degrabă în relaţii de lungă durată şi au mai mulţi copii pe parcursul acestora.

Concluzia finală a cercetătorilor este  că atât selecţia naturală, cât şi condiţiile de mediu pot explica motivul pentru care olandezii au ajuns să fie cei mai înalți oameni din lume.