///
Acum la radio:

De ce plâng femeile împreună la film?

V-aţi întrebat vreodată cum se face că unele prietene sunt de nedespărţit, iar anumite momente din viaţă le regăsesc împreună, fără vreo explicaţie? De exemplu, femeile preferă să vizioneze filme lacrimogene alături de prietenele lor pentru că partajarea emoţiilor le face să se simtă bine şi să treacă mai uşor peste scenele triste, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Cardiff. Studiul a fost realizat pe 30 de perechi de prietene, cu vârste cuprinse între 20 şi 33 de ani, cărora le-au fost prezentate imagini cu o puternică încărcătură emoţională, voluntarele fiind rugate apoi să le evalueze cu ajutorul unei scale de calificative – de la “foarte negativ” până la “foarte pozitiv”.fete

Cercetătorii au invitat câte o membră din fiecare pereche să facă un RMN cerebral, pentru ca medicii să îi monitorizeze reacţiile, iar voluntarele au fost invitate să vizioneze şi să acorde calificative acelor imagini, atât atunci când erau singure, cât şi atunci când erau împreună cu prietena lor cea mai bună.

Imaginile respective au fost considerate “mai pozitive” atunci când cele două prietene le vizionau împreună.

Autorii studiului au ajuns la concluzia ca împărtăşirea emoţiilor le ajută pe femei să relaţioneze mai bine între ele. De asemenea, în acest fel, ele privesc cu mai multă bucurie părţile vesele din filmele respective şi suportă mai uşor secvenţele triste.