///
Acum la radio:

De Ziua Mondială a Teatrului, actoria își alege o noua scenă: TikTok

Nottara deschide o nouă scenă sub conceptul TikTok Theater – o scenă online pe TikTok, în care adolescenții sunt invitați să se alăture unor workshop-uri live care să-i ajute să se descopere și să se exprime mai bine.

În 2020, UNATC a propus Ministerului Educației introducerea în curriculum, la decizia școlii, a unei discipline din domeniul artei teatrale. Deși contextul general amână încă materializarea acestei inițiative, Teatrul Nottara a decis să se adapteze mediului în care tinerii, publicul-țintă al campaniei „Mai mult teatru”, își petrec de obicei timpul: pe TikTok.

“Ne bucurăm foarte mult că putem fi parteneri într-un astfel de proiect care are ca scop educația proactivă și alternativă a tinerilor, cu focus îndeosebi pe dezvoltarea lor personala, ca indivizi. Teatrul este o componentă culturală importantă și cu un impact direct și individual și de aceea ne dorim ca aceste workshop-uri să aibă o acoperire națională în cadrul platformei TikTok și să ajute cât mai mulți utilizatori”, explică Laura Savu, Global Community Manager TikTok.

Scopul campaniei „Mai mult teatru” este acela de a-i face pe elevi, părinți și profesori să înțeleagă mai bine impactul major pe care cursurile de teatru îl pot avea asupra unui adolescent.

“După un an în care am fost plasați la categoria „neesențiale”, ne temem că adolescenții vor găsi mai greu motivația de a vedea un spectacol de teatru, lucru care ar fi cu adevărat o pierdere. Și pentru noi, și pentru ei. De mii de ani, teatrul ne învață despre noi și despre lume, ne pune în față o oglindă uneori amuzantă, alteori incomodă, dar foarte necesară. Teatrul este emoție, este catharsis. Ne bucurăm nespus de colaborarea cu TikTok și de faptul că ne oferă ocazia să vorbim despre importanța teatrului într-un mod atractiv pentru mințile tinere”, spune Marinela Țepuș, Managing Director Teatrul Nottara.

Workshopurile vor avea loc exclusiv pe pagina de TikTok a Teatrului Nottara.