///
Acum la radio:

Eric Clapton ocupă locul 4 în topul celor mai mari 100 chitarişti ai tuturor timpurilor

Eric Clapton, pe numele complet Eric Patrick Clapton Shaw, este muzician, chitarist, compozitor şi cantautor, născut pe 30 martie 1945  în Ripley, Surrey, Anglia.

LONDON, ENGLAND - NOVEMBER 17: ***EXCLUSIVE*** Musician Eric Clapton performs at The Prince's Trust Rock Gala 2010 supported by Novae at the Royal Albert Hall on November 17, 2010 in London, England. (Photo by Ian Gavan/Getty Images)

Unul dintre cei mai mari chitariști ai tuturor timpurilor, Eric Clapton, a primit porecla de Slowhand. Clapton s-a clasat pe locul al patrulea în topul celor mai mari 100 chitarişti ai tuturor timpurilor, conform revistei Rolling Stone. La vârsta de 18 ani se alătura trupei The Yardbirds, la care renunţa doi ani mai târziu. Artistul a fost recunoscut drept inovator de-a lungul carierei sale, cântând blues rock cu John Mayall’s Bluesbreakers si The Yardbirds si o combinaţie de rock, blues si jazz cu Cream.Ajuns la 70 de ani, cântăreţul Eric Clapton a anunţat că va renunţa la turnee, motivând că voiajele în jurul lumii au devenit insuportabile si mult prea obositoare. Din fericire, artistul nu va renunţa complet la cariera muzicală: “Cred că ceea ce îmi voi permite totuşi să fac, însă în condiţii rezonabile, va fi să continuu să înregistrez cântece în studiouri. Nu vreau să ajung să îmi pierd total interesul pentru muzică”.
Eric Clapton are si o pagină de facebook unde ţine legătura cu fanii, accesibilă cu un click aici.

Câteva lucruri pe care ar trebui să le știi despre Eric Clapton:

  • A pus mâna pe chitară la vârsta de 14 ani și s-a inspirat din muzica celor mari, precum B.B King, Buddy Guy, Muddy Waters and  John Lee Hooker.
  • Este singurul artist care a fost inclus în Rock and Roll Hall of Fame de 3 ori, o dată cu trupa  Yardbirds (1992), apoi cu trupa Cream (1993) și a treia oara în calitate de solist vocal (2000).
  • La vârsta de 47 de ani,  a devenit primul artist britanic care a câstigat șase premii Grammy într-o singură noapte. Premiile au fost acordate pentru piesa Tears in Heaven– Cântecul anului,  Best Pop Vocal Performance, Male, pentru Unplugged– Albumul anului și Vocal Performance, Male, pentru Layla– Cel mai bun cântec rock, în 1993.
  • Piesa Tears in Heaven pentru care a luat premiul Grammy a fost dedicată fiului său care a decedat la vârsta de 5 ani, după ce a cazut de la etajul 53.
  • În 1996 a trăit o scurtă poveste de dragoste cu cântareața Sharyl Crow.
  • Eric Clapton si George Harrison au fost căsătoriți cu aceeași femeie,  modelul si actrița Pattie Boyd,  mai întâi Harrison și apoi Clapton. Piesele Layla și Wonderful Tonight au fost dedicate acesteia, Clapton căsătorindu-se cu Pattie la 9 ani după ce înregistrase Layla.