///
Acum la radio:

Frank Sinatra s-a considerat cel mai grozav solist din lume

Actorul, producătorul, compozitorul și regizorul Frank Sinatra, pe numele real Francis Albert Sinatra, a reprezentatat portretul unui bărbat încrezut și rebel, șaten cu ochi albaștri și 170 cm, înălțime. S-a născut pe 12 decembrie 1915, în New Jersey, SUA. A fost singurul fiu al imigranților italieni Natalie Della si Anthony Martin Sinatra. Mama lui, cunoscută ca Dolly, a fost moașă. Era o persoană influentă în cercul Partidului Democratic local. Ea a fost arestată și condamnată de mai multe ori pentru practicarea avorturilor ilegale la domiciliu. Tatal lui, Tony, fost boxer, a fost pompier. În perioada anilor 1930, când Marea Depresie cuprinsese America de Nord, Dolly își răsfăța singurul copil cu bani de buzunar, pentru a ieși cu prietenii și a-și cumpăra haine la moda. Sinatra a părăsit liceul înainte de absolvire, find exmatriculat din cauza unor probleme de comportament.

UNITED STATES - JANUARY 01:  (AUSTRALIA OUT) USA  Photo of Frank SINATRA, posed, c.early 1960s  (Photo by GAB Archive/Redferns)

La început, Sinatra a lucrat pentru un ziar. Apoi, a format trupa The Hoboken Four. În 1935 a marcat primul succes, după ce mama lui a insistat pe lângă formatia The Three Flashes să il accepte în trupă. Cu Sinatra, formația a început să fie cunoscută ca Hoboken Four. Aceștia au reușit să-l impresioneze pe Edward Bowes, o mare personalitate radio care în perioada anilor ’30 – ’40 promova tinerele talente. Trupa a dat lovitura odata cu câștigarea unui premiu acordat de radio, iar după ce au apărut în emisiunea Major Bowes Amateur Hour, aceștia au primit 40.000 de voturi, astfel câstigând premiul I  care a constat înt-un contract de 6 luni prin care se angajau să cântă pe scena și la radio, în Statele Unite.
Sinatra a părăsit trupa și s-a întors acasă la sfârșitul anului 1935. Din nou mama lui a fost cea care i-a asigurat un job. Frank s-a angajat în calitate de artist, precum și gazda evenimentelor de pe scena unui restarant, pentru care primea 15 dolari pe săptămână.

Pe 18 martie, 1939, Frank înregistrează prima melodie Our Love, cu formatia Frank Mane. Trompetistul Harry James, lider trupei îl remarcă şi îl angajează pe tânărul Sinatra, în vârstă de 23 de ani, pe postul de solist vocal. În revista Down Beat, Harry James spunea despre Sinatra: “Se consideră cel mai bun vocalist din toată lumea. Ascultaţi aici! Nimeni n-a auzit de el. Nu a avut nicio piesă care să ajungă hit. Are o mutră de cârpă udă. Dar spune despre el că e cel mai grozav solist!”.
În același, an se căsătorește pentru prima dată, cu Nancy Barbato cu care a avut trei copii: Nancy , Frank jr. si Tina. El a fost căsătorit de patru ori.

Și în calitate de actor, Sinatra a strălucit! El a câștigat Premiul Academiei Americane de Film pentru cel mai bun actor într-un rol secundar,  în filmul From Here to Eternity, din 1954.

Artistul a  continuat să înregistreze albume şi să susţină turnee până în 1994, când cade pe scenă, în timpul unui concert. Pe 14 mai, 1998, în urma unui atac de cord, la un spital din Los Angeles, în vârtsă de 82 de ani, se stinge cea mai mare Voce a unui secol, Pe piatra lui funerară este gravat un vers de-al său: “The Best Is Yet to Come“.

Frank Sinatra poate fi ascultat la Christmas Vibe, cu cele mai frumoase cântece de sărbători ca în povești.