///
Acum la radio:

Heroin chic, controversata poză care a facut-o faimoasă pe Kate Moss

Centenarul revistei Vogue va fi marcat printr-o ediție specială, în cadrul unei expoziţie ce va fi vernisată la National Portrait Gallery din Londra, în februarie 2016.

Expoziția va cuprinde celebra poza heroin chic cu Kate Moss,  precum și alte poze cu top-modele faimoase.kate moss

Heroin chic este poza în care Kate Moss a fost fotografiată în picioare, în faţa unui zid dintr-o sală de baie, purtând un slip minuscul şi o jachetă decoltată, când top modelul avea doar 19 ani. Fotografia a devenit celebră, sub numele heroin chic, deși editorii publicaţiei  au fost acuzaţi de promovarea pornografiei.

Mai multe imagini din acel pictorial realizat de Corinne Day, în 1993, vor fi incluse în expoziţia ce va fi vernisată anul viitor, la National Portrait Gallery din Londra.

Expoziţia “Vogue 100: A Century of Style” va fi organizată pentru a marca împlinirea unui secol de la înfiinţarea revistei şi pentru a evidenţia portretele extraordinare pe care le-a publicat pe parcursul ultimilor 100 de ani.

Claudia Schiffer apare şi ea în această expoziţie specială, într-o fotografie ce o prezintă pe motocicletă, realizată de Herb Ritts în 1989. Imagini mai recente o arată pe Lara Stone, vârful de lance al noii generaţii de super-modele.