///
Acum la radio:

Începe Balkanik Festival 2018

Balkanik Festival, unul dintre cele mai importante festivaluri de world music din Europa, are loc la finalul acestei săptămâni, de vineri până duminică.

Pe scena din fața Gării Regale Băneasa vor urca artiști ca Asaf Avidan, Yasmin Levy, Fanfara Tirana meets Transglobal Underground, Kroke, Light in Babylon și Manonera.

Pentru a putea lua parte la Balkanik Festival, potrivit organizatorilor, Asaf Avidan și-a întrerupt vacanța. Turneul său european, intitulat „The Study of Falling – Solo Tour” trebuia să înceapă pe 6 octombrie, în Franța. Doar că Asaf Avidan a ales să revină pe scenă cu o lună înainte, asfel încât duminică va concerta la București.

„Ține foarte mult la România, mai ales că bunicii săi se trag de aici”, explică Daniel Mitulescu, directorul festivalului, cel care l-a convins pe Asaf Avidan să înceapă mai devreme periplul său european. Muzicianul, cunoscut pe plan mondial mai ales în urma piesei „Reckoning Song (One Day)”, va urca pe scena de la Gara Regală Băneasa duminică, 9 septembrie, în ultima zi a festivalului care începe vineri și care a ajuns deja la a opta ediție.

Asaf Avidan a mai concertat la București în urmă cu doi ani.