///
Acum la radio:

Laura Pausini a cucerit Italia la 18 ani

Laura Pausini, câștigătoarea premiilor Grammy si Grammy Latin, s-a născut pe 16 mai, 1974, în Italia. Este foarte cunoscută în țara natală, dar și în Spania, America Latină și statele din Europa de Est, vorbind fluent căteva limbi străine și înregistrând cântece în italiană, portugheză, spaniolă, engleză şi franceză. laura pausini La 13 ani, Laura Pausini înregistra primul său cântec, iar în anul 1993 își făcea debutul cucerind Italia cu “La Solitudine” la festivalul San Remo. Artista  s-a nascut şi a crescut în oraşul Solarolo, Ravenna în regiunea italiana Emilia-Romagna. Ea a început să cânte în piano-baruri locale cu tatăl ei Fabrizio, un muzician şi cântăreţ de la care a  mostenit talentul.

În anul 1994 Laura își lansează albumul de debut intitulat “La Solitudine” care s-a dovedit a fi un real succes, astfel încât în acelasi an a fost premiată la World Music Awards, la secțiunea Best Selling Italian Artist, iar la scurt timp lansează cel de-al doilea album, “Laura”.

Laura reușește să ocupe topurile muzicale în doua limbi diferite, însă acest lucru nu o multumește îndeajuns, așa că în 1996 ajunge să fie premiată la Bruxel la festivalul I.F.P.I. Platinum Europe Award in Brussels. Evolutia carierei sale nu se oprește aici și în 1997  pleacă într-un turneu de promovare prin Europa si America de Nord.

Laura Pausini locuiește în prezent la Milano alaturi de logodnicul ei Alfredo Cerruti Jr. Din cauza faptului ca cei doi locuiesc împreună nefiind căsătoriți, presa si Biserica Catolică au de obiectat împotriva acestui lucru, numai că artista îsi trăiește viața după bunul plac.

Laura Pausini este singura artistă care a reușit să lanseze pe piață o mulțime de albume în patru limbi straine, italiană, portugheză, spaniolă și engleză și a vandut peste 20 de milioane de exemplare în lumea întreagă.