///
Acum la radio:

Lionel Richie, unul dintre cei mai bine vânduți artiști ai tuturor timpurilor

Lionel Richie, unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați soliști americani ai anilor ’80, s-a născut la 20 iunie 1949, în Tuskegee și a crescut în campusul Institutului Tuskegee. În 1968 Richie s-a alăturat grupului Commodores care a devenit trupa cea mai de succes a studioului Motown spre sfârșitul anilor ’70. În această trupă artistul a cântat la saxofon, uneori a fost vocalist și a compus balade precum ”Easy”, ”Three Times a Lady” și ”Still”, ultimele două ajungând pe primele locuri în topuri.lionel richie

În 1980, Richie compune și produce pentru solistul country-pop Kenny Rogers. Cariera solo a artistului începe în anul 1982, odată cu lansarea  albumului ce-i poartă numele, “Lionel Richie”, vândut în peste 4 milioane de exemplare. Cântăreţul american lansează în duet cu Diana Ross melodia ”Endless Love” care devine cel mai de succes single din istoria Motown, fiind în vârful topurilor timp de 9 săptămâni. Cel de-al doilea album al lui Richie, ‘‘Can’t Slow Down”, cunoaşte un succes şi mai mare. Acesta s-a vândut în 10 milioane de exemplare şi a luat premiul Grammy pentru cel mai bun album al anului 1984. Un an mai târziu, Richie se alătură lui Michael Jackson compunând împreună piesa caritabilă, semnată USA for Africa ,”We Are the World”, banii adunaţi fiind donaţi persoanele înfometate.

În 1987 Lionel Richie dispare de pe arena muzicală luând o pauză  după aproape două decenii de activitate şi revine abia  în 1992, când Motown lansează o compilație intitulată ”Back to Front”. Aceasta cuprindea o parte din hit-urile artistului din cariera solo, câteva melodii ale trupei The Commodores, dar și trei cântece noi, printre care hit-ul ”Do It to Me”. Ultimul album al artistului a fost lansat în 2012 şi s-a numit ”Tuskegee”, cuprinzând 13 melodii interpretate în duet cu staruri country — Sugarland’s, Jennifer Nettles, Jason Aldean, Tim McGraw, Blake Shelton, Darius Rucker, Rascal Flatts, Kenny Chesney, Billy Currington, Little Big Town, Shania Twain, Kenny Rogers, Willie Nelson și Jimmy Buffett.  Albumul a intrat în top Billboard 200 și a primit discul de platină.