///
Acum la radio:

Orașul femeilor fără bărbați

Există un oraș în care femeile sunt pe deplin fericite fără bărbați, cinci zile pe saptamână. În Noiva do Cordeiro, o regiune din Brazilia, există un oraș doar al femeilor, cu vârste cuprinse între 20 şi 35 de ani. Peste 600 de femei, unele dintre ele căsătorite, constituie populația acestui oraș în care soţii lor trăiesc şi lucrează în altă parte, potrivit Daily Mail.femei

În această comunitate  din sud-estul Braziliei, femeile se află la conducere şi trăiesc după propriul set de reguli. Femeile care sunt căsătorite şi au familii trebuie să-şi trimită soţii şi fiii care au împlinit 18 ani să lucreze departe de casă, putând să se întoarcă doar în weekend.

“Oraşul nostru e mai frumos, mai organizat şi mult mai armonios cu femeile la conducere”, spune Rosalee Fernandes pentru publicaţia britanică. “Împărţim totul, chiar şi pământul pe care-l muncim. Nimeni nu se află în competiţie cu nimeni. Ne strângem să ne uităm la telenovele, ne împrumutăm haine şi ne vopsim unghiile”, a adăugat ea.

Problema este că nu e ușor de găsit un bărbat singur care să nu fie rudă sau căsătorit deja cu o vecină. “Toate visăm să ne îndrăgostim şi să ne căsătorim. Dar ne place să trăim aici şi nu vrem să fim nevoite să plecăm din oraş pentru a putea găsi un soţ”, a mai spus Nelma Fernandes.

Bărbaţii  li se pot alătura cu o singură condiţie, să-şi dea acordul să facă ceea ce spun femeile și să să trăiască după regulile lor.