///
Acum la radio:

Peggy Lee: “Problema e că nu-i poți porunci inimii pe cine să iubească”

Frumoasa cântăreață Pegy Lee s-a născut pe 26 mai 1920, în Jamestown, North Dakota, într-o familie cu opt copii. Vocea ei s-a auzit pentru prima dată la radio KOVC, din orasul Valley, North Dakota, la care avea propriul show, sponsorizat de un restaurant local care în loc de salariu îi oferea mâncare.PEGGY LEE 1

Mama ei decedase când Peggy avea doar patru ani. La vârsta de șaptesprezece ani, sătulă de abuzurile mamei vitrege, Peggy pleacă de acasă călătorind spre Los Angeles. Mai târziu junge în Chicago, unde se angajează cântând la un club de noapte. Acolo e remarcată de Benny Goodman, liderul unei trupei de muzică jazz, alături de care Peggy cântă în următorii doi ani.

În 1942, lansează primul hit, Somebody else is taking my place. Piesa cu care Peggy Lee a devinit celebră în 1943, Why don’t you do right? s-a vândut în peste un milion de exemplare. În același an, Lee și Goodman s-au regăsit pe coloana sonoră a două pelicule: Stage Door Canteen și The Powers Girls.

Între timp, Peggy Lee se îndrăgostește de Dave Barbour, chitaristul trupei lui Benny Goodman, aceștia căsătorindu-se în martie, 1943. “M-am îndrăgostit de David de când l-am văzut prima dată cântând și m-am măritat cu el. Din această cauză, Benny l-a concediat pe David și, astfel, m-am retras și eu. În cele din urmă, eu si Benny ne-am împacat, dar David nu a mai vrut să cânte niciodată cu el. Până la urmă, cred că regula lui Benny de a păstra relații strict de colegialitate în trupă nu era rea, dar problema e că nu-i poți porunci inimii pe cine să iubească si pe cine nu”, a declarat artista.

Chiar dacă  Lee si Barbour stabilise după ce au părăsit trupa, că el va lucra în studiouri, iar ea va avea grijă de casă și de fiica lor, Nicki, lucrurile n-au stat întocmai. Peggy nu putea sta departe de muzică. În 1947, ea începe să scrie cântece și să înregistreze, ocazional, pentru Capitol Records mai multe hit-uri, o parte dintre ele fiind compuse atât de ea, cât și de soțul ei, precum I don’t know enough about you și It’s a good day.

În 1948, Peggy se alătură lui Perry Como și Jo Stafford în emisiunea Chesterfield Supper Club, de la radio NBC.

Artista a decedat pe 21 ianuarie, 2002, la vârsta de 81 de ani, pe mormântul ei fiind inscripționat textul  “Music is my life’s breath“.

Peggy Lee poate fi ascultată la Vibe FM, cu câteva dintre cele mai frumoase cântece de sărbători.