///
Acum la radio:

Prince, regele ploii!

Prince, pe numele real Prince Rogers Nelson, s-a născut în vara lui 1958, pe 7 iunie, în Minneapolis, într-o familie modestă.

Artistul s-a ferit vreme îndelungată să vorbească despre copilăria sa, preferând să ţină departe de public faptul că locul pe care și l-a găsit în industria muzicii compensează o viaţă împovărată, cu griji și probleme.

Prince performs on the main stage at the Hop Farm Festival

Prince a dezvăluit faptul că s-a născut epileptic şi că, pe vremea când era copil, deseori avea vânătăi pe tot corpul, din cauză că părinţii nu ştiau cum să-l ajute în timpul crizelor. Mama lui îşi aminteşte că, într-o zi, Prince i-a spus că i s-a arătat un înger care i-a prevestit că nu va mai fi niciodată bolnav. Totuşi, boala n-a dispărut imediat. La şcoală colegii îl necăjeau, iar oamenii îl priveau ca pe o ciudăţenie. Poate tocmai ăsta a fost motivul pentru care la începutul carierei sale, artistul a încercat să-şi mascheze drama fiind expansiv, extravagant, energic și perfecționist.  Crizele au dispărut după ce a devenit adult, el numărîndu-se printre cei 30% dintre bolnavii de epilepsie care au norocul să se vindece la maturitate.

Albumul  Purple Rain, lansat în 1984, a fost cel care i-a adus lui Prince titlul de superstar. S-a vândut în peste 10 milioane de exemplare în America şi timp de 24 de săptămâni s-a menținut pe locul 1. Purple Rain, parţial înregistrat cu grupul The Revolution cu care Prince susţinea concerte şi turnee, este recunoscut ca fiind cel mai pop material pe care l-a înregistrat vreodată.

De-a lungul carierei sale, Prince a abordat mai multe genuri de muzică: funky, presărat cu balade şi acorduri pop de chitară, rock, psycho-psychedelia, iar odată cu apariția grupului The New Power Generation, cel mai reuşit proiect al lui și cu lansarea albumului Diamonds and Pearls, Prince s-a dovedit a fi un maestru al R&B-ului.

Una dintre cele mai de succes piese ale artistului este The Most Beautiful Girl in the World, lansată în 1994, pe 14 februrie și dedicată celei cu care avea să se căsătorească fix doi ani mai târziu, Mayte García. Ea avea 22 de ani, el 37 când s-au căsătorit. Mayte a fost dansatoare, actriță și coregrafă. Prince a cunoscut-o în timpul turneului Diamonds and Pearls Tour în Germania, pentru care aceasta era angajată în calitate de dansatoare. Prince și Mayte au avut un copil, Boy Gregory, care s-a stins din viață la numai o săptămână de la naștere, din cauza sindromului Pfeiffer. Cei doi au divorțat în 2000, iar anul acesta Mayte a declarat că Prince a fost dragostea vieții ei. Piesa The Most Beautiful Girl in the World s-a vândut în peste 700.000 de exemplare.

În 2007,  fanii lui Prince au cumparat 4500 de bilete, în 10 minute, iar în 2009 artistul și-a depășit recordul: 7000 de bilete au fost sold-out în 8 minute.