///
Acum la radio:

Record mondial stabilit de “Spectre”, noul James Bond 007

Spectre, cel mai recent fim din seria James Bond, faimos pentru scenele  de acţiune, a stabilit un nou record mondial, pentru cea mai amplă explozie dintr-un film. Anunțul a fost făcut ieri de către reprezentanţii Guinness World Records.spectre

Actorul Daniel Craig, care interpretează în acest film rolul agentului 007 pentru a patra oară, actriţa Lea Seydoux şi producătoarea Barbara Broccoli au primit un certificat oficial din partea Guinness World Records în timp ce participau la un eveniment de promovare a lungmetrajului Spectre, la Beijing.

Deţinătorul oficial al acestui record mondial este Chris Corbould, cordonatorul efectelor speciale şi miniaturale din echipa de producţie a filmului.

Scena cu acea explozie uriaşă, care a durat peste 7,5 secunde şi a avut loc în Maroc, a avut o intensitate echivalentă cu aceea generată de 68,47 tone de TNT. Explozia a rezultat din detonarea a 8,418 litri de kerosen cu ajutorul unei cantităţi de 33 de kilograme de pudră explozibilă.

Spectre este al 24-lea film din seria James Bond, lansat în Marea Britanie la sfârşitul lunii octombrie, care a bătut toate recordurile de box office din Regatul Unit. Pelicula a debutat pe primul loc şi în Statele Unite, weekendul trecut, obţinând încasări de 70,4 milioane de dolari. Filmul poate fi urmărit și în cinematografele din București.