///
Acum la radio:

Scrisoarea lui Leonard Cohen către muza sa, aflată pe patul de moarte

Marianne Ihlen, femeia care l-a inspirat pe Leonard Cohen să scrie unele dintre cele mai frumoase versuri ale sale, precum So Long, Marianne și Bird on a Wire, s-a stins din viață. Cei doi s-au cunoscut pe insula grecească Hydra, în anii 60, și au trait o intensă poveste de dragoste.leonard-cohen

Recent, o bună prietenă a lui Ihlen, Jan Christian Mollestad, a luat legatura cu artistul pentru a-l anunța ca cea care i-a fost muza este pe moarte.

Mollestad a dezvăuit ca Leonard Cohen i-a trimis o scrisoare emoționantă femeii care a fost marea lui iubire. I-a citit-o lui Marianne chiar înainte ca aceasta să moară.

Iata, Marianne, ca am ajuns la vârsta la care suntem atât de bătrâni, încât trupurile noastre cedează și cred că te voi urma foarte curând. Să stii că sunt atât de aproape în urma ta, încat, daca îți întinzi mâna, mă poți atinge. Știi că te-am iubit mereu pentru frumusețea și înțelepciunea ta, dar nu trebuie să mai spun ceva pe tema asta, pentru că tu știi asta deja. Vreau doar să-ți urez călătorie plăcută. La revedere, prietenă dragă. Dragoste nemărginită, ne vom vedea pe drum“, i-a scris Cohen.

La două zile după ce a primit scrisoarea, Marianne, care avea 81 de ani, a murit la Oslo.