///
Acum la radio:

Taylor Swift este cel mai bine plătit muzician în 2015

Cântăreaţa americană Taylor Swift este pe locul 1 în topul celor mai bine plătiți muzicieni internaţionali,  câştigând  73,5 milioane de dolari în 2015.

O parte din această sumă se  datorează turneului mondial de promovarea a albumului “1989”, care i-a adus 61,7 milioane de dolari, chiar dacă arista a vândut mai puţine albume decât Adele.taylor swift

Cest fapt demonstrează cît de importante sunt turneele  pentru muzicieni, nu doar câștigurile care provin din vânzarea muzicii.

Artista i-a surclasat pe cei de la The Rolling Stones și One Direction şi a împins-o pe Adele pe locul nouă în topul celor mai mari câştiguri de anul trecut. Adele a câştigat 16,3 milioane de dolari, chiar dacă a vândut cele mai multe albume pe parcursul anului 2015.

Pe de altă parte, Billboard a inclus doar câştigurile în urma turneelor din SUA. De asemenea, nu a inclus banii câştigaţi în urma sponsorizărilor pe care le au artiştii, astfel încât  câştigurile tuturor muzicienilor de pe primele zece locuri ar putea fi mult mai mari.