///
Acum la radio:

The Beatles- trupa cu cele mai multe hit-uri “number 1”

Trupa rock The Beatles a fost înfiinţată in 1960, la Liverpool, compusă din John Lennon, Paul McCartney, George Harrison şi Ringo Starr. Beatles este una dintre cele mai populare trupe ale tuturor timpurilor. În primii 3 ani cei de la Beatles au devenit cunoscuţi cântând prin cluburile din Liverpool şi Hamburg. În 1962 băieţii dau lovitura în Anglia cu primul hit “Love me do”.
În cele peste 300 de piese înregistrate cuvintele de top sunt “you” și “love”, precum și “yeah”, “gonna” și “baby”. Cuvântul “you” a fost cântat de 2262 de ori, fiind urmat de cuvântul “I” rostit de 1736 de ori. Cuvăntul “Love” s-a auzit de 613 ori.
Potrivit RIAA, Beatles este cea mai bine vândută trupă din Statele Unite cu 178 de milioane de exemplare si cu cele mai multe single-uri in Anglia. In 2015 Billboard o desemnează drept formația cu cele mai multe hit-uri “number 1” in Top 100.
Ultima lor apariție publică a fost consemnată în concertul inedit de pe acoperișul studiourilor Apple, din Londra, pe 30 ianuarie 1969, concert care a apărut compilat în albumul “Let It Be”.