///
Acum la radio:

Tina Turner- Regina muzicii Rock ‘n’ Roll

Tina Turner, pe numele real  Anna Mae Bullock, s-a născut pe 26 noiembrie 1939, în orășelul Nut Bush din statul american Tennessee.

Tina Turner, supranumită “Regina muzicii Rock ‘n’ Roll” și cea mai energică artistă din întreaga istorie a muzicii, este, de asemenea, bunică, actriță si adeptă a religiei budiste.Tina Turner Official

Revistele, muzica și filmele ce ajungeau în Nut Bush au făcut-o pe Anna să viseze încă de la o vârstă fragedă la o viață în lumea din afara orașului natal. Povestea ei a inceput la varsta de  17 ani, cand sora sa, Alline, i-a făcut o surpriză ducând-o la unul dintre cele mai cunoscute localuri din St. Louis, Club Manhattan. În acea seară, invitați erau the Kings of Rhythm. Solistul era nimeni altul decât Ike Turner. Asa a început un nou capitol din viața celei ce urma sa fie  cunoscută sub numele de Tina Turner. La vârsta de 20 de ani, Anna era principala vocalistă a trupei Kings of Rhythm și înregistra alături de Ike piesa ”A Fool In Love”, care a ajuns un hit în topurile din Statele Unite. Ike și Anna se mută în California, despărțindu-se de Kings of Rhythm. Este momentul pentru o schimbare, astfel că Anna își schimbă numele, devenind Tina Turner. În 1962, Ike a cerut-o pe Tina de soție, iar două zile mai târziu s-au căsătorit în Mexic, la Tijuana. Poveste lor de dragoste se sfârșește după 16 ani, când după repetate neîntelegeri artista îl părăsește pe Ike. În 1999, la împlinirea vârstei de 60 de ani, Tina e declarată vedeta cu cele mai sexy picioare, devansând-o pe top-modelul Cindy Crawford. La 68 de ani, Tina cântă alături de Beyoncé la ediția cu numărul 50 a Annual Grammy Awards, un moment cu adevarat memorabil!

     10 Lucruri pe care ar trebui să le știi despre Tina Turner:

  • Trade mark: picioare, buze, păr, corp voluptos și o voce puternică.
  • Cea mai de succes artistă rock din toate timpurile, cu peste 60 de milioane de exemplare vândute în lumea întreagă!
  • Este artista care vândut cele mai multe bilete la concertele sale, mai multe decât oricare altă cântăreață!ă vreodata în istorie.
  • De 7 ori câstigatoarea premiilor Grammy.
  • Este adepta religiei budiste.
  • În 1999, la împlinirea vârstei de 60 de ani,  a fost desemnată vedeta cu cele mai sexy picioare, devanstând-o pe top-modelul Cindy Crawford.
  • Este mama a doi baieti Ronnie Turner și Craig Turner.
  • Din cauza bătăilor frecvente pe care le primea din partea soțului, Ike Turner, a fost nevoită să-și facă o reconstrucție de nas.
  • A fost introdusa in Walk of Fame (cu Ike Turner) St. Louis Walk of Fame in 1991.
  • A fost aleasăde revista Rolling Stone, pe locul 61, în topul celor mai mari artiști Rock ‘n’ Roll din toate timpurile.