///
Acum la radio:

Top 10 cei mai bine plătiți actori ai lumii

Actorul Robert Downey Jr ocupă locul unu  în topul celor mai bine plătiţi actori din lume, potrivit revista Forbes. De această dată, clasamentul include pentru prima oară nu doar actori de la Hollywood, ci şi de la Bollywood. robert downey jr

Potrivit topului întocmit de Forbes,  Robert Downey Jr,  protagonistul filmelor din seria “Iron Man”, în vârstă de 50 de ani,  a obţinut venituri estimate la 80 de milioane de dolari în perioada 1 iunie 2014 – 1 iunie 2015, în mare parte datorită succesului de casă realizat de filmul cu supereroi “Răzbunătorii: Sub semnul lui Ultron/ The Avengers: Age of Ultron”, care a obţinut încasări de peste 1,3 miliarde de dolari pe plan mondial.

Pe locul doi în top se află actorul chinez Jackie Chan, în vârstă de 61 de ani,  care  a încasat 50 de milioane de dolari în ultimul an. Veniturile sale provin din încasările obţinute de o serie de coproducţii chinezo-hollywoodiene, precum “Dragon Blade”, dar şi din contracte de merchandising.Jackie Chan

Iar locul 3 îi revine actorului Vin Diesel care s-a clasat pe locul 3, cu venituri de 47 milioane de dolari, generate în principal de procentul de încasări pe care îl obţine din franciza “Furios şi iute/ Fast and Furious”.vin diesel

Actorul american Bradley Cooper ocupă locul al patrulea, cu venituri de 41,5 milioane de dolari.

Adam Sandler, în vârstă de 48 de ani, oacupă locul 5 în top cu venituri de 41 milioane de dolari în ultimul an, în special datorită contractelor profitabile pe care le-a semnat cu studioul Sony şi cu platforma online Netflix.

Tom Cruise se află pe locul  6, cu venituri de 40 milioane de dolari.

Doi dintre cei mai cunoscuți actori de la Bollywood – Amitabh Bachchan, în vârstă de 72 de ani, şi Salman Khan, în vârstă de 49 de ani – se află la egalitate pe locul al şaptelea, cu venituri de 33,5 milioane de dolari.

Akshay Kumar, un alt actor indian de la Bollywood care a obţinut în ultimul an venituri de 32,5 milioane de dolari, ocupă locul 9.

Top 10 al celor mai bine plătiţi actori din lume este încheiat de starul hollywoodian Mark Wahlberg, care a obținut venituri de 32 milioane de dolari.