///
Acum la radio:

Un film bun de văzut -“Twice Born”

Am reluat maratonul de filme și odată cu el mi-a încolțit dorința de a împărtăși starea de după. Lucru pe care il făceam și în urmă cu câțiva ani, când reușeam sa vad câte 7-8 filme pe week-end, după care mă puneam repede să scriu despre ce mi-a plăcut cel mai mult la fiecare dintre ele. N-aș vrea să mă crezi că sunt o plângăreață nativă, dar când se întâmplă asta, te asigur că e despre un film bun de văzut. După primele 15 minute, aveam în mâna stângă, întinsă peste marginea canapelei, niște coji de nuci și cu un picior apoape să atingă parchetul eram gata să mă îndrept către coșul de gunoi, dar nu m-am putut dezlipi de monitor. Am rămas înțepenită. Mi-am simțit brațul amorțit abia la sfârșitul filmului.twice-born

L-am ales la întâmplare sau aproape așa. Nu văzusem trailerul, nu citisem vreo recenzie înainte, de data aceasta nici măcar nu intrasem pe IMDB pentru a-i număra steluțele, atât că o urmărisem pe Penelope Cruz și în alte producții interesante și destul de profunde. Și m-am oprit la Twice Born (2012). A început  frumos, cum încept toate poveștile de dragoste și a continuat neașteptat de dureros. Pur și simplu m-a rupt în bucăți, cum nu mi s-a mai întâmplat de mult la un film.

În casa unei familii din Italia sună telefonul, moment urmat de decizia mamei de a-și duce fiul adolescent în Sarajevo, unde tatăl acestuia murise în timpul conflictului din Bosnia.

Pe coloana sonoră am descoperit-o pe SIA cu o piesă absolut superbă-Lullaby.

Un film bun de văzut. Vizionare plăcută!

Alice Tudor