///
Acum la radio:

Vanessa Williams, prima femeie afro-americană desemnată Miss America

Vanessa Lynn Williams s-a născut pe 18 martie, 1963 în Tarrytown, New York, SUA. Ea s-a născut într-o familie de profesori de muzică, Helen şi Milton Augustin Williams. Singurul său  frate, Chris, este un actor crescut în Millwood, New York. Vanessa a studiat pianul, dar încă de la început a fost mai interesată de canto și compoziție. Ea a câștigat o bursă  la Universitatea Syracuse, 1981 – 1983, dar a renunțat la studii în anul doi pentru a-şi îndeplini sarcinile de Miss America, după care nu s-a mai întors la Universitate, alegând  o carieră în divertisment. Așadar, în 1983, la vârsta 20 de ani, a fost prima femeie afro-americană încoronată cu titlul de Miss America, însă  a fost nevoită să renunțe la coroană pentru că pozase nud  pentru revista de bărbați Penthouse. Premiul i-a fost oferit următoarei clasate, lui Suzette Charles, care la fel era afro-americană. Cu 10 luni mai târziu, pozele cu ea goala, în care apărea alături de o altă femeie, mimând scene de lesbianism, au generat un scandal uriaș în presă. Actrița  a declarat că nu știa că mai există acele fotografii și că nu și-a dat  acordul de a fi publicate. Pozele i-au fost trimise lui Hugh Hefner, dar acesta le-a refuzat, pe motiv că  Williams este o femeie foarte frumoasă și nu merită să-i fie defăimată  imaginea, atât timp cât nu este de acord cu publicarea acelor poze.VANESSA WILLIAMS

În ciuda faptului că Williams a avut un debut controversat, actrița și cântăreață a confirmat faptul că este o femeie extrem de puternică și  a reușit să revină în atenția publicului și să-și construiască o carieră de invidiat. Revenirea ei în  showbiz a uimit pe multă lume, majoritatea asteptând ca Williams să dispară din peisaj la fel de repede cum a ajuns în centrul atenției. Cu o carieră de aproape 30 de ani în lumea filmului și a muzicii, Vanessa Williams rămane una din cele mai frumoase dive de la Hollywood, dar și una dintre cele mai respectate femei afro-americane.

Cel mai de succes single al său este Save the Best for Last care a staționat pe locul 1 timp de 5 săptămani în Statele Unite, a fost numarul 1 și în Australia, Olanda și Canada. Piesa face parte de pe albumul The Comfort Zone care s-a vândut în peste 2 milioane de exemplare în America, fiind declarat de 3 ori album de platină în Statele Unite, album de aur în Canada si de platină în Marea Britanie. Albumul i-a adus lui Williams 5 nominalizări la premiile Grammy.